Wat kan u doen als uw iPhone niet (goed) meer oplaadt?

Published : 21-06-2017 18:13:46
Categories : De laatste nieuwtjes Rss feed

 Wat kan u doen als uw iPhone niet (goed) meer oplaadt?

We geven je graag een paar tips mee om zelf uit te zoeken wat er nu juist mis is met je iPhone en waarom hij niet (goed) meer oplaadt!

1. Controleer de lader en de laadkabel


Om te beginnen controleert u best eerst of de lader en/of de laadkabel niet stuk is. De laadkabel mag geen tekenen van breuken vertonen. Als de elektrische draden zichtbaar zijn is de kabel aan vervanging toe (deze kunnen kortsluiting geven en uw iPhone quasi onherstelbaar beschadigen)! Meestal vertonen de laadkabels mankementen aan de uiteinden. 

 

 

U kan de werking van uw oplader controleren door eventueel een andere iPhone aan te sluiten en te kijken of deze wel oplaadt.

 


Niet zeker? Neem gerust even contact op en we kijken dit voor u na. Moest de oplader (en/of) de kabel aan vervanging toe zijn hebben we een MFI (Made For iPhone) kwaliteitslader en oplaadkabel voor u. 

 

 

2. Lightning poort proper maken


De tweede stap die u zou moeten overwegen als uw iPhone niet meer oplaadt is de Lightning poort proper maken, vaak zit deze vol stof.


Dit doet u best met een tandenstoker. Probeer (zéér voorzichtig) het aanwezige stof in de oplaadpoort te verwijderen. Let hierbij goed op dat u de connector intern niet beschadigd.
Gebruik in geen geval water (of een andere reinigingsvloeistof), elektronica reageert hier vaak niet geweldig op. Gebruik zeker ook geen metalen pin!

 

 

3. Batterij of Lightning poort vervangen


Indien bovenstaande stappen het probleem niet kunnen oplossen is de enige vraag nog of het aan uw batterij of aan de poort zelf ligt. 


Geeft de iPhone geen trilsignaal weer, of duidt hij niet aan dat hij aan het opladen is als je de kabel aansluit? Dan is de kans groot dat het aan de oplaadpoort / dock connector ligt.

Valt je batterij al even uit op 30%, gaat hij een stuk minder lang mee dan vroeger? Dan is de kans groot dat je batterij aan vervanging toe is.

Weet je het niet zeker? Een batterij of dock connector is helemaal niet zo duur, bestel ze gerust allebei. 
Wanneer je ze beide besteld is de kans groot dat de verzending ook gratis is (boven de €20).

Heb je niet het juiste gereedschap om de herstelling zelf te doen (een iPhone heeft een aantal specifieke vijsjes), vergeet zeker ook niet de herstelset (basis of pro) erbij te bestellen!

Share this content

Add a comment

 (with http://)